CSEI SIGHETU MARMATIEI

este o instituţie modernă care îşi propune construirea premizelor pentru înzestrarea copiilor cu cerinţe educative speciale cu competenţe, deprinderi şi abilităţi atât pentru câştigarea independenţei personale cât şi pentru realizarea obligaţiilor socio-profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.
Categorie:

Campania Globală pentru Educaţie este un eveniment desfăşurat anual, la nivel mondial, de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume iar, începând cu anul 2001, este coordonat în România de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Activităţile organizate în cadrul Campaniei Globale pentru Educaţie, coordonate în România de Organizaţia Salvaţi Copiii, evenimente desfăşurate începând cu anul 2008 în şcoala noastră  au continuat şi în anul 2017. Sub sloganul ”Împreună pentru educație!”, Campania Globală pentru Educație din acest an dorește să reamintească autorităților din întreaga lume că promisiunile asumate de state trebuie respectate, iar educația gratuită și de calitate pentru toți copiii este una dintre aceste promisiuni (Obiectivul 4 de Dezvoltare Durabilă al Agendei 2030 a Națiunilor Unite).

Elevii  și acdrele didactice  de la CSEI Sighetu Marmatiei participă anual, începand cu anul 2008, la această campanie.

Categorie:

   ARGUMENT:

Având în vedere că majoritatea copiilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Sighetu Marmației provin din familii sărace sau dezorganizate şi mai puţin interesate de soarta copiilor lor, ne-am propus să  acordăm noi mai mare atenţie cultivării sensibilităţii morale prin care să descurajăm posibilele tendinţe de a trata pe oameni ca pe nişte lucruri şi să stimulăm pe rând copiilor noştri respectul, grija şi simpatia pentru ceilalţi.

Avem nevoie unii de ceilalti. Fiecare raport interpersonal ne imbogateste, ne ofera informatii pentru interactiunile viitoare, ne dezvolta competenta intercunoasterii

Obiective comune  :

Ø Atragerea efectiva a elevilor în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular

Ø Dezvoltarea relaţiilor de prietenie şi respect;

Ø Dezvoltarea comportamentului bazat pe respect, toleranţă şi nediscriminare

Ø Valorizarea experienţelor pozitive si a exemplelor de buna practică pedagogică;

Ø Manifestarea unui comportament adecvat în locurile publice ;

Ø Susţinere si sprijin reciproc  în realizarea unor activităţi in cadrul unităţilor partenere

Ø Manifestarea dorinţei de a participa la acţiuni comune cu elevi din alte şcoli.

 

1.  Proiectul național : "Arta populară - o șansă pentru viitor"care este depus in cadrul Sesiunii deFinantare IA20I7 - proiecte culturale, secțiunea Intervenție culturală a Administrației Fondului CulturalNațional-ca  parteneral Centrului$colar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița

Parteneri: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița