CSEI SIGHETU MARMATIEI

este o instituţie modernă care îşi propune construirea premizelor pentru înzestrarea copiilor cu cerinţe educative speciale cu competenţe, deprinderi şi abilităţi atât pentru câştigarea independenţei personale cât şi pentru realizarea obligaţiilor socio-profesionale în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii.
Categorie:

3 decembrie 2019, Galeria de Artă şi Modă „Vassiliev”, Sighetu Marmaţiei. Are loc o întrunire artistică şi prietenească, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Alături de minunatele gazde, Cyril şi Ileana Vassiliev, sunt prezenţi elevi şi profesori educatori de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă (dir. prof. Marfici Oresia Aurora), părinţi, fraţi şi surori, elevi din şcolile partenere la proiectul „Îmi pasă” (ed. a III-a), alte persoane implicate, presa prin TV Sighet, „Salut Sighet”,  Radio Sighet ş.a.

Categorie:

26.02.2018- În cadrul proiectului “Rădăcinile sufletului - O punte între trecut, prezent şi viitor " Centrul şcolar de educaţie incluzivă Sighetu Marmaţiei în parteneriat cu Muzeul Maramureşan a desfășurat o activitate intitulată “Șezătoarea în satul maramureşan". Sub îndrumarea cadrelor didactice: Szeibert Daniela, Iacobus Ioana, Ulici Adina, Dobroţchi Denisia și Codrea Norica şi a muzeografului Nicoleta Nemeş, elevii claselor a VI-a, a VII-a și a X-a s-au familiarizat cu casa de la ţară, portul tradițional maramureşean şi bucatele tradiţionale.

Vezi galerie foto

Categorie:

Viața noastră, în acest secol ce “va fi… sau nu va fi deloc”, este gestionată prin proiecte, exprimată de statistici. Proiecte personale, proiecte familiale, proiecte în comunitate, proiecte de țară, etc., suntem “asaltați” de proiecte și viața pare/este tare… aglomerată. Într-adevăr, prin/după proiecte vorbesc statisticile, frumoase, sustenabile, durabile dar… fără sentimente. Cifrele, mai mult sau mai puțin semnificative pentru fiecare în parte, sunt azi – mai mult ca oricând – “esența” existenței. Din păcate, de prea multe ori nu vedem chipurile ascunse în spatele cifrelor, trecem insensibili prin/printre statistici.